Restauratiemortel

Restauratiemortel voor zout- en vochtbelaste muren

Köster Restauratiemortel: Saneermortel

Restauratie en renovatiemortel voor probleemondergronden in de restauratie en renovatie. Speciaal voor vochtige en zoutbelaste ondergronden. Toepasbaar op binnen en buitengevels, 1 produkt!
Köster Saneermortel is een cementgebonden restauratie en renovatiemortel met een zeer dampopen, ademend vermogen. Door deze dampopen structuur worden vochtige muren sneller droog. Kristalliserende schadelijke zouten worden gebufferd en zo onschadelijk in de poriënstructuur van de mortel opgenomen. Door de grote dampopenheid komt het ook bij hoge luchtvochtigheid niet tot condensvorming. Schimmels vinden geen voedingsbodem. Koster Saneermortel bevat geen kalk.
Köster Saneermortel is een robuuste mortel afgewerkt als schuurwerk. Naar keuze kan er afgewerkt worden met Koster Saneermortel gladpleister.

Saneermortel: het principe van de werking

Deze unieke vochtregulerende mortel drukt door zijn verhoogde oppervlakte spanning het water in de steen terug.Toch vindt er door het hoge aantal luchtporiën, samen met de droge mortel een aanzienlijke dampcirculatie plaats. De pleisterlaag kan door verdamping drogen. Kristalliserende zouten die van nature in iedere steen voorkomen en naar de warme zijde trekken, worden onschadelijk in de poriënstructuur van de Saneermortel opgenomen.

Köster Saneermortel voldoet aan alle eisen van de DIN EN 998-1

Toepassingsgebieden zijn:

•  Kelderwanden
•  Buitengevels
•  Binnengevels
•  Verkrijgbaar in de kleur wit en grijs.

Ook als Lichtgewicht en Saneermortel Snel verkrijgbaar.

Kelderwand
Buitengevel
Binnengevel

Waterdicht met Janssen Vochtbestrijding

Meer weten over onze diensten, neem dan contact op